mydreams

ke arah impian itu..akan terus melangkah walau seribu onak dan duri merentasi,,aku akan tetap tabah menuju IMPIAN ITU

Tuesday, 29 November 2011

Gonal f 300 iu

assalammualaikum..rindunya aku nk menulis kt sini..entry ni sebenarnya dh buat pada hr selasa 22hb nov 2011, pada cd9..lps tvs kali kedua..tp hasrat tertangguh sampai skrg sbb line internet 3G phone aku slow sgt kt kg..tu psl gak aku menyepi jer padahal terlalu byk benda nk aku cerita..bukan apa sbg kenangan buat zuriatku nanti,insyaallah..

aku mula tvs pada cd7..sepatutnya cd6 tp jatuh pd hr sabtu,klinik o&g hsnz k.trg cuti hr sabtu, so pospond hr ahad (20 nov 2011)..result utk cd7 ni memuaskan,Alhamdulillah..ovary kanan; 13x12,10,9,8x7 (3 biji), ovari kiri: 13x2,9x10,7x8, ketebalan dinding rahim 12(cantik kata doc,hehe)..doc srh aku teruskan gonal 225iu dan mula cucuk cetrotide (betul ke eja ni hehe) hingga cd 12..tvs kali kedua cd9 (selasa 22 nov 2011), oleh kerana telur nampak cam slow perkembangannya, doc tambah dos gonal ke 300iu..banyakkan..nurse pun kata tinggi dos tu..huhu kena cucuk sampai cd 12..resul cd9: ovari kanan; 10x13,11x13(2 biji), ovari kiri; 14x14(2 biji)11x10(3)..sikit jer beza dr cd7 kan..tu pasal lah kena tambah dos..

waktu aku menulis ni sebenarnya pd cd 16..aku baru jer tansfer embrio pagi tadi di uia kuantan..Alhamdulillah semuanya berjalan lancar..insyaallah akan ku ceritakan nati perjalanan ivfku..skrg tgh baring dan bermulalah 2ww buatku, aku akan berada di kuantan ni selama 2 hari..hari ni aku duk kat le village resort, beserah, esok aku pindah ke de rhu resort..duk sorang2 dalam chalet ni, blh lah menulis kt sini dgn aman..anak dan en, suami masih duk mandi-manda kt kolam,xder lah yg mengacau,hehe..hari khamis 1 dec  balik kl..Ya Allah, rindunya kat rumah kt kl..yalah, dr hr sabtu 19 nov lagi aku dh blk trg.. semoga semua embrio yg berada dalam rahimku sekarang serasi dan damai di sana,semoga terus grow menjadi zuriat kami, amiiiin

2 comments:

  1. aminnnn.... jaga diri baik2 ye. jgn lasak2 ;)

    ReplyDelete
  2. Insya Allah berjaya :-) take care...

    ReplyDelete